2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Új és felújított hangszereken játszottak a zeneiskolában

Kodály Zoltán gondolatait idézve köszöntötte az ünnepi hangverseny vendégeit Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató. Kedd este a Hangszercsere Program, valamint a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett hangversenyt a művészeti iskola és a tankerületi központ.

Lebanov József, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány az elmúlt évben 3 milliárd forinttal támogatta a művészeti iskolákat.

A Kodály-program részeként 2018-ban a Gyulai Tankerületi Központ mintegy 17 iskolájában 31,4 millió forint értékben szereztek be új hangszereket, valamint megnyílt a lehetőség a meglévők cseréjére, felújítására.

Az Ünnepi hangverseny remek lehetőséget biztosított az új, vagy megújult hangszerek bemutatására, bizonyítva, hogy az eszközök minősége nagyban befolyásolja az előadás minőségét is.
Elsőként Kókai Rezső: Verbunkos rapszódia című művét Szilágyi Rúben, a gyulai művészeti iskola tanulója játszotta el hegedűn, őt zongorán Czirokné Bischof Ildikó kísérte.

A ünnepi műsorban 6 település: Békés, Dévaványa, Gyomaendrőd, Szeghalom, Vésztő és Gyula művészeti iskolás tanárai és tanulói megközelítőleg 60-an léptek fel. Nagy sikerrel játszott bunyevác dallamokat a Párta banda.

A Gyulai Tankerületi Központ a jövőben is tervezi hasonló események megrendezését, hiszen mindez hozzájárul a művészeti iskolák közötti szakmai kapcsolat erősítéséhez is.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …