2024. április 19., péntek
FONTOS

Strausz Róbert mesekönyvét és a Jégvilág című bábelőadást is bemutatta

Régi ismerősként üdvözölték Fizi Miskát az Ewoldt Elíz óvoda növendékei.

Strausz Róbert ez alkalommal a Jégvilág című előadást mutatta be, amelyben a főhősnek le kell győznie a gonosz Cirok Boszorkányt, aki jéggé akarja fagyasztani a világot. A Tick-Tack Bábszínház téli előadása különbözik az eddigiektől, mivel korábban Fizi Miska a gyermekek számára jól ismert élethelyzeteket mutatott be, mint amilyen a himlő vagy egy kistestvér érkezése. A boszorkány karakter megjelenítését általában megpróbálják elkerülni, mondta el Strausz Róbert igazgató, mivel a kisebbek könnyen megijednek tőle.

A Jégvilág című előadásban Fizi Miska úgy tudja csak legyőzni a Cirok Boszorkányt, ha megsózza a ruháját, Strausz Róbert így próbálta meg elkerülni azokat az ijesztő, erőszakos részeket, melyek miatt a gyerekek félelmetesnek találhatják a darabot.

A Tick-Tack Bábszínház 10 éves fennállásának alkalmából kiadtak egy mesekönyvet is, mely az eddigi három legnépszerűbb előadás átiratát tartalmazza. Az illusztrált kötetben helyet kapott a bábszínház első meséje, a Rejtélyes levél. Ez az egyetlen előadás, ahol beszélő állatokkal ismerkednek meg a gyerekek. A kötet tartalmazza Fizi Miska két kalandját, a Bárányhimlőt, illetve a Bűvös órát is.

A bábszínház legközelebb tavasszal érkezik az Ewoldt Elíz óvodába, amikor a gyermekek megnézhetik, Fizi Miska milyen kalandokba keveredik Afrikában.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …