2024. április 23., kedd
FONTOS

Sváb savanyúleves is a terítékre került a németvárosi disznóvágáson

A hagyományokhoz híven zenekíséret mellett, jó hangulatban telt a németvárosi disznóvágás a Máriás-ház udvarán. Az esemény legnagyobb különlegessége, hogy a disznót a sváb hagyományoknak megfelelően nem perzselik, hanem egy forró vízzel telt kádban kopasztják meg. A közösség összetartása mellett a disznóvágás nem titkolt célja az, hogy életben tartsák a hagyományokat.
Annak idején ezen a városrészen, Németvároson szinte minden háznál vágtak disznót. A nap során a régi sváb receptek szerint készítették el az ételeket.
A közel 150 kilós állatból a nap folyamán többek között hagymás vér, toroskáposzta, hurka, kolbász, illetve sváb savanyú leves készült.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …