2024. március 28., csütörtök
FONTOS

300 ezer forintos adományt kapott a csabai gyermekosztály

304 ezer 460 forint gyűlt össze a tavaly decemberben rendezett jótékonysági koncerten, a békéscsabai belvárosi katolikus templomban.

Az eseményen közel 300 ember részesítettek zenei élményben, hogy az itt befolyó bevétellel a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházának gyermekosztályát támogassák. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, az önkormányzat a jövőben kész arra, hogy segítse az itt folyó munkát, így az adventi időszakban idén is megszervezik majd a jótékonysági koncertet.

Becsei László, a központi kórház főigazgató főorvosa elmondta, a békéscsabai gyermekosztályon eddig sem akadályozta semmi a megfelelő működést, de a pénz mindig jól jön. A gyermekosztályon több minden megújult az elmúlt időben, mint például a háttérben látható szekrénysor, most pedig a megnövekedett légúti gyermekbetegekre való tekintettel ehhez az igényhez kapcsolták az adományból befolyt összeget.

Baji Sándor osztályvezető főorvos hozzátette, az adományból az említetteken túl szőnyeget vásároltak az egyik kórterembe, és kicserélik a közel 10 éves pelenkázóasztalokat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …