2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Fegyelmezett gazdálkodásra készül 2019-ben Gyula

8,5 milliárd forint szerepel főösszegként Gyula idei költségvetési rendelet tervezetében – hangzott el a keddi, városházi sajtótájékoztatón.

Görgényi Ernő polgármester azt mondta, a gyulai gazdaság jobban teljesít, hiszen 2010-hez képest 151-gyel több vállalkozás, egészen pontosan 5478 működik Gyulán, ezek pedig 958 millió forintot fizettek be a város kasszájába. A helyi iparűzési adóbevétel 8 éve 386 millió forinttal volt ennél kevesebb. Hozzátette, idén is takarékos, fegyelmezett gazdálkodásra készülnek, és működési hitelt továbbra sem vesznek igénybe, ugyanakkor sok fontos közösségi célt szeretnének megvalósítani.

Az eseményen Csige Gábor jegyző többek között arról beszélt, hogy 2019-ben a költségvetés igen jelentős részét fordíthatják fejlesztésekre. 2019-ben a sikeres pályázatokból várhatóan 3,85 milliárd forintnyi beruházást tudnak megvalósítani, ebből 479 millió forint az önerő.

Idén nemcsak a köztisztviselők, hanem a városi cégek munkatársai is béremelésben részesülnek, cégenként eltérő mértékben. A költségvetésről a gyulai képviselő-testület csütörtöki ülésén tárgyal.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …