2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a felújított Szivárvány Napközi Otthon épületét

A videó elején látható felvételek 2018 februárjában, vagyis közel egy éve készültek, ekkor helyezték el a Szivárvány Napközi Otthon alapkövét. A két, akkor még különálló épület akkor még így nézett ki, azóta a munkálatok befejeződtek, és egy, a térségben egyedülálló központot alakítottak ki.

A szerdai ünnepségen Görgényi Ernő polgármester a beruházás fontosságáról beszélt, hangsúlyozva, hogy az a projekt is jobbá teszi a gyulai polgárok életét. Alt Norbert emlékeztetett, nagyjából a nulláról kellett felépíteni a komplexumot, mely most már magas színvonalat biztosít az érintetteknek.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a hazánkban zajló beruházások alapját a sikeres gazdaság teremti meg. Hangsúlyozta, a kormányzat a korábbiakhoz képest jelentős szemléletbeli változást is hozott a fogyatékos ellátás területén.

– Nagyot változott a világ Magyarországon a fogyatékos ellátás ügyében – hangsúlyozta Fülöp Attila államtitkár, aki elmondta, a kormány fontos kérdésként tekint az érintettek ellátására.

A fogyatékos ellátás több, mint 30 éves múltra tekint vissza Gyulán, de ilyen körülmények között a városban még nem folyt a munka. Az intézményt összesen 125 millió forintból korszerűsítették. Az alapterület duplázását maga után vonó bővítés pedig azt is lehetővé teszi, hogy öttel több ellátottal eggyel több szakember foglalkozzon.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …