2024. április 19., péntek
FONTOS

Harmadik helyen zárt az újonc OB-n a gyulai Kis Petra Sára

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a budapesti Syma csarnokban az Országos Újonc Atlétikai Bajnokságot. A 13 évesek korosztályában gyulai versenyző is elrajtolt. Kis Petra Sára a Gyulasport versenyzőjeként harmadik helyezést ért el, így már nagyon fiatalon elmondhatja magáról, hogy országos szintű megmérettetésen léphetett fel a dobogóra.

A budapesti Országos Bajnokság a 2006-os korosztály számára az első komoly megmérettetést jelentette, ugyanis itt a mindenhol kötelező atlétikai versenyszabályokhoz volt kötött a fedett pályás bajnoki esemény. A gyulai lány munkáját Kertes István irányította, aki elmondta, hogy Petrával hosszú idők óta készülnek erre a versenyre. A tréner hozzátette, hogy az OB 3. hely azért is nagy elismerés a fiatal atléta számára, mert itthon korántsem versenykörülmények között zajlott a munka.

Kertes István ezeken a felvételeken éppen a csütörtöki edzést vezényelte. Elmondta, hogy mint minden sportoló, ők is fejlett infrastrukturális körülmények között edzenének a legszívesebben, ugyanakkor a téli, kültéri edzések is pozitívan hatnak a sportolók szervezetére, mivel mentálisan jobban felkészíti a gyerekeket a versenysportra.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …