2024. március 29., péntek
FONTOS

1500 belépőjegyet adott a Gyulai Várfürdő a véradóknak

A fürdő az egészség bástyája, éppen ezért az intézmény küldetésének tekinti a testmozgás, a helyes életmód, az egészségtudatosság terjesztését – hangzott el a sajtótájékoztatón. Ehhez a küldetéshez kapcsolódik az a három éves megállapodás, melyet a várfürdő és a Magyar Vöröskereszt kötött a helyi véradók támogatásának, és a véradás népszerűsítésének céljából.

– A Békés megyei, éves véradások száma meghaladja a 21 ezret – mondta el Tóth Zoltánné megyei igazgató. Ez országos szinten kiemelkedő, viszont összességében még így sem elegendő. Naponta ugyanis 1800 véradóra lenne szükség ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre. Az emberek elsősorban a segítségnyújtás öröméért adományoznak, viszont szükség van egyéb ösztönzésre is, mint amilyen a Gyulai Várfürdő által tett felajánlás.

Békés megyében három helyszínen, Orosházán, Békéscsabán és Gyulán létesültek vérellátó állomások. Gyulán évente 4000 segíteni vágyó fordul meg, éppen ezért fontosnak tartják a helyi rendezvényeken való megjelenést.

Gyulán minden hétfőn és pénteken a Vérellátó állomáson lehet vért adni. Akik jelentkeznek, egyetlen alkalommal három betegen is segíthetnek.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …