2024. április 20., szombat
FONTOS

Egészségmegőrzés és tanácsadás a gyulai EFI irodában

2013-ban alakult meg a gyulai Egészségfejlesztési iroda, ahova azokat várják különböző programokra, illetve tanácsadásra, akik elhatározták, hogy jobban oda szeretnének figyelni egészségükre, de pártfogásra, útmutatásra van szükségük. A szolgáltatás célja, hogy felmérjék az egyén aktuális egészségi állapotát. Szabó Kitti, a gyulai EFI iroda munkatársa a szolgáltatások listáját ismertette.

Az egészségfejlesztési irodában különböző klubfoglalkozásokat is szerveznek, emellett a különböző krónikus betegekre való tekintettel is alakultak ki csoportok. Ilyen például a szív- és érrendszeri betegklub, valamint a cukorbetegek klubja vagy a mentális egészségklub. Horváth Imre háziorvosi praxisának vezetése mellett az egészségfejlesztési irodában is vállalt feladatokat, mint az iroda szakmai vezetője. Elmondta, hogy legtöbbször önként érkeznek páciensek a gyulai irodába.

Az EFI a tanácsadás és az egészségfejlesztés mellett a prevencióra helyezi a hangsúlyt elsősorban, így előadásokra invitálják az érdeklődőket. Ezt a programot a Gál Ferenc Főiskola segítségével valósítják meg a szakemberek, így főiskolai kurzusok adnak majd lehetőséget arra, hogy jobban megismerkedjenek a betegségekkel a jelenlévők.

A kurzus előadásai során a magas vérnyomás és a cukorbetegég kerül előtérbe, de több más témáról, például a reumatikus panaszokról is hallani lehet majd információkat, valamint tanácsokat kérni a meglévő problémákra. Aki részt kíván venni az előadásokon vagy segítséget kérne, az a Béke sugárúti alapellátási intézmény első emeletén találhatja meg az egészségfejlesztési irodát, amely hétköznaponként reggel 8-tól délután 4-ig tart nyitva.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …