2024. április 16., kedd
FONTOS

Mészáros Ferenc elismerése

Az Emberi Erőforrások Minisztere által adományozott Esélyteremtésért díjat kapott Mészáros Ferenc, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium igazgatója.

A díj az esélyteremtés terén elért kiemelkedő eredmények, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokhoz tartozó személyek segítése területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért adományozható.

Mészáros Ferenc 2012 óta vezeti a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumot. Munkájával jelentősen hozzájárult a szegedi felsőoktatási intézmények, a Gál Ferenc Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem roma és hátrányos helyzetű hallgatói­nak sikeres diplomaszerzéséhez. Az elmúlt hat évben több mint nyolcvan fiatal vett részt a szakkollégiumi programban.

Az elismerést december 3-án, a fogyatékkal élők világnapján a Nemzeti Színházban rendezett Jobb Velünk a Világ című gálaműsor keretében Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára adta át.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …