2024. április 20., szombat
FONTOS

Maria Callas életét mutatták be a Gyulai Várszínháznál

Kedden mutatták be a Mesterkurzus című darabot a Várszínház kamaratermében. A közönség körében nagy sikert aratott a Maria Callas olasz származású operaénekesnő életének legmegrázóbb időszakában játszódó darab. A főszereplő elveszítette az énekhangját, ezért mesterkurzust indított, melyen három tanítványát illeti éles kritikával. A drámai hangulatot feloldják a közönség felé intézett kiszólások, visszaemlékezések.

Nagyváradi Erzsébet színésznő elmondta, 25 éves pályafutásának ajándékaként kapta meg a szerepet, ami nagy örömmel töltötte el, hiszen mindig is operaénekesnő szeretett volna lenni.

Visszaemlékezett arra, hogy pályafutása kezdetén, még a Nemzeti Színház színészeként többször játszott a Gyulai Várszínház színpadán, például itt mutatták be Sütő András Ugató Madár című drámáját. Ezenkívül számtalan személyes élmény, emlék is a városhoz köti.

A Czeizel Gábor rendezte darabot közel két évtized múltán mutatják be újra a hazai színpadokon. A közönség következő alkalommal Budapesten, a Spirit színházban láthatja a nagysikerű előadást.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …