2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nagy feladatok várnak az új, vízügyes vezetőkre

Egy fontos műtárgyat kell megépíteni az M44-es út alatt, ha ez nem készül el hamarosan, akkor jelentős területek öntözésével lehet gond. Márpedig kormányhatározat is született arról, hogy 2022-ig meg kell kétszerezni az öntözött területeket hazánkban, így ez a mi térségünkben kiemelt jelentőséggel bír.

Szabó János, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság új igazgatója mindezt annak kapcsán mondta el, hogy őt, és helyettesét, Lúczi Gergelyt legfontosabb feladataikról kérdeztük. Mint arról beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter február nyolcadikától nevezte ki az új vezetőket, az addigi helyettes, Szabó János lett az igazgató, a műszaki igazgatóhelyettesi feladatokat pedig Lúczi Gergely látja el.

A következő időszakban bel- és árvízvédelmi fejlesztésekkel kapcsolatban egyaránt lesz teendő. Előbbi esetében Szeghalom és Békés térsége lehet a leginkább érintett. Utóbbit pedig mi sem indokolja jobban, minthogy időről-időre egyre nagyobb víztömegek érkeznek meg a folyókon.

Szabó János a diplomája megszerzése óta dolgozik a gyulai központú igazgatóságnál, de helyettese, Lúczi Gergely sem számít újoncnak, hiszen 22 éve helyezkedett el itt, és azóta is itt tevékenykedik.

Szabó János elmondta, a felkészülés az ár és a belvízhelyzetre megtörtént. A hegyvidéki vízgyűjtő területen nagy mennyiségű hó található. Hogy ebből nagyobb árhullám kialakul-e, az az időjáráson múlik.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …