2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Befogadó Magyar Település díjjal ismerték el a Parlamentben Gyulát

15 pályázó közül 3 várost díjazott február 14-én a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa. Görgényi Ernő polgármester csütörtökön vehette át a Parlamentben a Befogadó Magyar Település elismerést. Gyula mellett Óbuda-Békásmegyer önkormányzatát, illetve a XIII. kerületi önkormányzatot díjazták, így elmondható, hogy Gyula egyedüli vidéki városként érdemelte ki a díjat.

Az elismerő címet az esélyegyenlőség érdekében folyó munkáért és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való városi együttműködésért adták át.

Az elismerést még 2011-ben alapították és a kétévente átadott díjat azok a települések kapják, melyek elkötelezettek az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika, valamint a fogyatékos személyek helyi szervezeteivel való együttműködés kialakítása mellett. A csütörtöki díjátadón Görgényi Ernő azokról az intézkedésekről is beszámolt, amely fejlesztések segítették a fogyatékkal élők emberek életét, mint például az akadálymentesítések és különböző intézkedések.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …