2024. április 23., kedd
FONTOS

Alt Norbert: felújítják a Dobozi úti kerékpárutat

A Doboz felé vezető út mellett húzódó kerékpárútnál készültek ezek a felvételek. A 21 éve épült út több helyen is kifejezetten rossz állapotban van. Pályázati forrás az elmúlt időszakban erre a feladatra nem volt, azonban a körzet képviselője, Alt Norbert azt mondta, nem várhatnak tovább.
A képviselő úgy tervezi, több ütemben korszerűsítik a kerékpárutat. Először a Csíkoséri utcától az Aranyág dűlő végig, majd az Agrár Zrt bekötőútjáig újítanák fel idén, ez közel 30 millió forintba kerülne. A második lépés jövőre maradna, akkor egészen Szanazugig terjedne a munka.
Alt Norbert hangsúlyozta, az elmúlt évek a nagyobb projektek tervezésével teltek, bár beruházás már megkezdődött, vagy épp be is fejeződött. Épül a kamionforduló a Henyei út végén, ezzel az ipari parkhoz érkező járművek tudnak majd könnyebben megfordulni. A 80 millió forintos beruházás több olyan elemmel bír, mely a helyi gazdaság fejlesztését segíti.
Szentpálfalván a következő időszak fontos feladata lesz a szilárd útburkolat megépítése az Aranyág dűlőben és Nagyökörjáráson. A külterületeken is tovább folyik a munka, Nagyökörjáráson a négyből a második ütemnél tart a gázbevezetési program, Szanazugban a közvilágítást fejlesztik, és megkezdődött a kerékpárút építése Gyula és Városerdő között.
Az északi városrészben több helyen megújulnak a járdák. A Dobozi úton folytatódik a járdarehabilitációs program, a képviselői keretből 2019-ben a Lenkei utcától várhatóan a Bercsényi utcáig, vagy valamelyest tovább újulhatnak meg a járdák.
Pályázati forrásból korszerűsítik a Csókos-Madách-Halácsy utcák teljes járdafelületét.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …