2024. április 20., szombat
FONTOS

Hungarikumokról és a megyei értékekről szólt az iskolás vetélkedő

A Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására írt ki pályázatot.

Ehhez csatlakozott a Békés Megyei Önkormányzat azzal a céllal, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikumok és más értékek megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe. Így immár második alkalommal szerveztek vetélkedőt általános iskolák felső tagozatos tanulói és középiskolás diákok számára, melynek témája a Békés megyei értékek voltak. A diákok három fordulón keresztül mérik össze tudásukat 4 fős csoportokban.

A feladatok összeállítása során igyekeztek előtérbe helyezni a helytörténeti ismereteket. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a vetélkedővel azt a lehetőséget szeretnék megadni a résztvevőknek, hogy minél jobban megismerhessék lakókörnyezetük értékeit és közelebb kerüljenek az épített, kulturális, gasztronómiai, illetve természeti kincsekhez.

Ezekben a napokban a járási szintű fordulók zajlanak. A járások legjobban teljesítő csapatai vehetnek majd részt a megyei döntőn, március 13-án.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …