2024. április 19., péntek
FONTOS

Az öngondoskodásról is tartottak előadást a Kormányhivatalban

A népesség folyamatos csökkenését kell megakadályozni – hangzott el Békéscsabán a Tudatosan a jövő biztonságáért elnevezésű rendezvényen. Ehhez a folyamathoz nagyban hozzájárul az itt élők gazdasági helyzete, éppen ezért jött létre a PÉNZ7 programsorozat, melynek keretén belül 17 iskolai osztály kap felvilágosítást például arról, hogyan bánjanak a fiatalok felelősségteljesen a pénzzel.

Olyan információkat próbálnak nyújtani, melyek a jövőbeli gazdasági stabilitás megteremtéséhez járulnak hozzá, így biztosítva azt, hogy a fiatalok ne külföldön keressenek munkahelyet, hanem Békés megyében telepedjenek le. A Békés Megyei Kormányhivatal, a Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztálya és a Békéscsabai Médiacentrum összefogásán alapuló programsorozat az öngondoskodás jelentőségét is hangsúlyozta. Az öngondoskodás a nyugdíj-kiegészítés vagy az egészségpénztárak által is megvalósulhat – hívta fel a figyelmet Windisch László alelnök.

Az idős korra való felkészülést tehát nem lehet elég hamar elkezdeni.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …