2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Priskin Andrea és Enyedi Lajos vehette át az “Év szakápolója” elismerést

Magyarország első főápolónőjének, Kossuth Zsuzsanna szobrának koszorúzásával kezdődött a magyar ápolók napi ünnepség a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének udvarán csütörtök délelőtt. Az egészségügyi szakdolgozók napját az első magyar ápoló születésének évfordulóján tartják évek óta.

A gyulai esemény a koszorúzás után a kórház Árvay-termében folytatódott, ahol Szabó Ferenc orvosigazgató az ápolók áldozatos munkáját emelte ki.

Mészáros Magdolna ápolási igazgató Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének leveléből idézett, melyet az ország összes ápolási igazgatójának címzett február 19-én, a magyar ápolók napján. Elhangzott, az ápolók megbecsülése lassan a helyére kerül.

Reményik Sándor: Gyógyíts meg! című versét követően a hagyományokhoz híven elismeréseket adtak át. Elsőként a tiszteletbeli ápolókat köszöntötték, ezt követően pedig tiszteletbeli ápolót avattak. Idén Szicsek Margit tanácsadó szakpszichológus, főiskolai docens kapta meg ezt a címet, aki oroszlánrészt vállalt a 90-es években a gyulai főiskola megszervezésében.

Az eseményen kiemelték, a magyar ápolók országos ünnepségén Gerebenics-Szín Rózsa miniszteri elismerő oklevelet vehetett át. Az eseményen az “Év szakdolgozója” elismerést elsőként Priskin Andrea fizioterápiás szakasszisztens vehette át. Idén az “Év szakdolgozója” elismerésben részesült Enyedi Lajos ápoló is. A Magyar Ápolási Egyesület Ezüst-kitűzőjét idén Urbán Éva szakápoló vehette át.

A díjátadó ünnepség után a szakdolgozók tudományos ülésével zárult a Magyar Ápolók Napja gyulai rendezvénye.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …