2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 02. 22.

Témák:

– A Békés Megyei Levéltár lett az év belföldi kutatóhelye. A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület tagjai három kategóriában szavazták meg 2018 legjobbjait. A levéltár úttörőnek számít a családfakutatók felkarolásában, oktatásában és a kutatók továbbképzésében.

– Ez a két évtized Magyarországon a pálinka sikertörténetének a 20 éve – hangzott el a városházán megtartott sajtótájékoztatón. Immár 20. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Gyulai Pálinkafesztivált, ahol idén a szilváé lesz a főszerep.

– Évértékelő közgyűlését tartotta a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. A szervezet tagjai az elmúlt év eseményei mellett az előttük álló év programjairól is szót ejtettek.

– Előfordult már, hogy gondot okozott a drónok töltése kutatás közben. Ezt a problémát orvosolja a Békés Megyei Önkormányzat adománya, a békéscsabai tűzoltók csütörtökön vehették birtokba az új eszközt.

– A hideg, csapadékos idő miatt később tudták elkezdeni a szokásos gallyazási munkákat a Gyulai Közüzemi Kft szakemberei. A cég munkatársai várhatóan március közepéig így is végeznek ezzel a feladattal.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …