2024. március 29., péntek
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia – Szeghalmi FC 4-0

A Békés megyei első osztályú Szeghalmot fogadta szombaton a Szeged-Grosics Akadémia az utolsó, tavaszi felkészülési mérkőzésén. A szombati találkozón a hideg szél mellett a fagyos talajjal is megküzdöttek a játékosok.

A mérkőzés első percétől kezdve nyomást helyezett ellenfelére a Szeged-Grosics. A távoli próbálkozások mellett szépen kidolgozott helyzetek is adódtak a hazai csapat előtt. A 9. percben Pászka került közel a kapuhoz, de résen volt a védelem.

A Szeghalom közel negyed óra játékot követően érdemlegesen is átlépte a félpályát, de a hazaiak gyorsan reagáltak. A 18. percben közel került az első gól megszerzéséhez a Szeged-Grosics, de mentett a szeghalmi védelem. A 27. minutumban Pászka szabadrúgásból szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak.

Félóra játékot követően a vendégek szöglet utáni fejesét fogta Szántai. Nyolc perc múlva pedig szabadrúgásból veszélyeztetett a Szeghalom. A sárrétiek a második játékrészben is gyakran beszorultak kapujuk előterébe. Az 50. percben növelte előnyét a Szeged-Grosics, mikor Cigan talált be. 5 minutummal később pedig Andorka is bevette a szeghalmi kaput. Az 57. percben Mészáros próbálkozott kétszer is, de a labda végül a kapu mellé szállt. A 74. minutumban egy vendég szögletet követően veszélyeztetett a Szeghalom. A 76. percben megszerezte negyedik gólját is a Szeged-Grosics. Zabari ívelt a középen robogó Androkának, aki nem hibázott.

A Szeged-Grosics Akadémia a második helyről várja az NB III tavaszi bajnoki rajtot. A Szeged-Grosics Akadémia következő hazai mérkőzését március 3-án, vasárnap, a 10. helyen álló PMFC ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …