2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Történelmi fotóséta a Szentföldön Bagyinszki Zoltánnal

Telt ház fogadta a napokban Bagyinszki Zoltán fotográfus történelmi fotósétáját a Világjáró gyulaiak elnevezésű eseménysorozat keretein belül a gyulai könyvtárban. A közelmúltban nyolc napot töltött feleségével a Szentföldön.

Az ott szerzett élményeit, tapasztalatait, a felkeresett tizenöt helyszínt közel 3000 képen örökítette meg. Az elindulás azonban nem volt könnyű – mondta – hiszen a felesége két évtizeden át tartó győzködése, és saját félelmeinek legyőzése kellett ahhoz, hogy elutazzanak.

Látva az elmúlt évezredek fennmaradt történelmi városait, természeti csodáit, végigjárva Jézus útját, megváltozott a gondolkodása, biztonságban érezte magát még este is az arab negyedben sétálva.

A következő képeket Bagyinszki Zoltán készítette utazásuk során. A felkeresett helyek közül kiemelte a Születés templomát, amely Jeruzsálemben található, valamint Betlehemet, Názáretet, a Holt tengert, illetve a Kineret más néven Genezáreti tavat, mely a Föld legalacsonyabban fekvő édesvizű tava. Út közben le kellett győzni az előítéleteket is – fejtette ki Bagyinszki Zoltán -, hiszen teljesen más az, amit az ember lát, olvas vagy hall, és más megtapasztalni Izrael kultúr- és vallástörténetét.

Általában az izraeli utakat 3-4 napban számítják, ennek a duplája számtalan élménnyel és a reggeltől estig tartó kirándulással fárasztó volt, de később szívesen visszamennének – tette hozzá.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …