2019. szeptember 23., hétfő
FONTOS

Jelentős fejlődést hoznak a TOP-os pályázatok

Fenntartható, a gazdaságot erősítő beruházásokat valósíthattak meg, szemben a korábbi fejlesztési ciklussal, amikor adott esetben szökőkút épült egy-egy nagyközség központjában – mondta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról Zalai Mihály megyei elnök a 3Témában. Kiemelte, az energetikai pályázatok mellett sok olyan beruházás valósult, valósul meg, melyek a helyi ipart, mezőgazdaságot fejlesztik, és erősítik a közlekedési kapcsolatokat.

Zalai Mihály elmondta, 74 település tartozik a megyei önkormányzathoz, ezek közül mind nyújtott be pályázatot, eddig 70 nyert is legalább egyet. 2019 februárban a keret 96 százalékára született támogatási döntés, de később akár a tartalék keret teret terhére is lehet projekteket megvalósítani. Gyulán 23 sikeres projektet valósíthatnak meg.

A műsorban szó esett a román-magyar határon átnyúló pályázatokról. Ebben a ciklusban a katasztrófavédelem, a kulturális örökség megőrzése és az egészségügy áll a fókuszban. A magyar oldalon különösen nagy hangsúlyt kap az orvosi ügyeletek fejlesztése, Zalai Mihály célként fogalmazta meg a felszereltség javítását, illetve hogy több településen álljon rendelkezésre életmentő készülék.

Nézze meg ezt is:

Telt házas premierre készült a Toldi film stábja

Egyedi lehetőségként tekintett az az 50 fős stáb a Toldi film forgatására, akik három hónap …