2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 02. 28.

Témák:

– Az Almásy-kastély cselédszárnya mellett két gyulai óvoda újulhat meg pályázati segítségével – jelentették be a csütörtök délelőtt megtartott testületi ülésen. A törökzugi, valamint a galbácskerti óvoda mellett a Gyulavári Óvodában a játszóudvar újulhat meg. A grémium kiállt az M47-es “Debrecen-Békéscsaba gyorsforgalmi út” tervezett nyomvonalának azon szakasza mellett, amely a legjobban segíthetné ezt a térséget.

– 127 éve, február 29-én született Apor Vilmos boldoggá avatott magyar vértanú püspök, ebből az alkalomból a városháza dísztermében avatták fel róla készült portrét. Az ünnepségen Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke megáldotta a képet, és annak festőjét. Albrecht Júlia alkotása Apor püspök karakterét, szellemiségét próbálta megjeleníteni az utókor számára.

– A kommunista rendszerek áldozatainak emléknapja alkalmából a városi könyvtárban mutatták be a Hittel, szívvel és fegyverrel című gyűjteményt. Martinkó Károly nyugalmazott rendőr alezredes kötete az 56-os forradalom és szabadságharc névtelen, méltatlanul elfeledett hőseit, rendőráldozatait mutatja be.

– Érzékenyítő sportnapot rendeztek az elmúlt héten a lila iskolában. A Magyar Parasport Napja alkalmából alsó tagozatos tanulóknak, illetve nagycsoportos óvodásoknak állítottak fel egy speciális ügyességi pályát, ahol megtapasztalhatták, hogyan zajlik egy mozgáskorlátozott embertársuk testnevelés órája.

– Kábítószer gyanúját keltő anyagot talált az ellenőrzést végző rendőr és kutyája szerdán, egy román férfi autójában, a gyulai közúti határátkelőhelyen._

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …