2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulán kezdődött a Bátrak Ligája idei versenysorozata

Az elmúlt év után idén is megrendezik a Bátrak Ligája elnevezésű iskolai vetélkedősorozatot, csakhogy 2019-ben már külhoni magyar oktatási intézmények is részt vehetnek a programban. A megújult versenysorozat első állomásának pénteken Gyula adott otthont, itt a szűkebb térségünkből, Gyuláról, Békéscsabáról érkező egységek mellett többek között Horgosról, Aradról és Temesvárról is érkeztek 7-8. osztályos fiatalok.

A vetélkedővel egy időben megrendezett sajtótájékoztatón Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke hangsúlyozta, ez a program összekapcsolódik a hazafias neveléssel.

– Ezt a sorozatot a külhoni magyar gyerekek éve programsorozathoz is kötik – mondta Potápi Árpád. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, a sport a nemzetpolitika egyik jelentős pillére. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, 2010 óta a gyulai központú választókerületbe 21 milliárd forintnyi olyan forrás érkezett, melyek közvetlenül, vagy áttételesen, de valamilyen módon sportcélokat is szolgálnak. Görgényi Ernő gyulai polgármester kiemelte, Gyula méltó helyszíne az eseménysorozat első állomásának, ráadásul helyben hasonló szellemiséggel közelítenek a sporthoz, mint a Bátrak Ligája.

A döntőt – melybe mind a hét selejtezőről a legjobb magyarországi és a legjobb külhoni csapat jut be – június 7-én rendezik Budapesten.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …