2024. április 23., kedd
FONTOS

Szeged-Grosics – PMFC 1-0

A Pécs együttesét fogadta a vasárnapi, NB III-as bajnokin a Szeged-Grosics Akadémia.

A 7. percben Pászka indította a bal szélen robogó Zabarit, aki középre adott, Cigan viszont szorongatott helyzetben, estében mellé lőtt. Három perc múlva a játékvezető büntetőt ítélt a Cigannal szemben elkövetett szabálytalanság miatt. Máté János higgadtan helyezett a kapuba, így a Szeged hamar előnyhöz jutott.

A következő percekben pontrúgásokkal próbálkozott a Pécs, de igazi gólveszélyt nem jelentettek Szántai kapujára. A 18. percben azért Kálmán Szilárd megtornáztatta a hazai kapust.

Szűk fél óra játék után Zvara Dávid tett tökéletes labdát Máté fejére, aki azonban Kovács Benedek kezébe bólintott. Nem sokkal ezután egy kavarodást követően Zabari bombázott a kapufa mellé.

A félidő utolsó eseménye volt, amikor Pászka szögletét a hosszún érkező Andorka már csak a kapu fölé tudta lőni.

A kevesebb eseményt hozó második játékrész pécsi lehetőséggel kezdődött, egy szöglet után Péter Bence lövését hárította Szántai.

A hajrá felé közeledve több lehetőség adódott a Szeged előtt, a csereként beálló Bata Kristóf egészen a kapuig mehetett, beadását Andorka fölé vágta.

A 87. percben Bata szerzett labdát, és tört a kapu felé, de a befejezésre már nem maradt ereje. Az utolsó percekben a Szeged már inkább csak őrizte az eredményt, mely a vetélytárs Szentlőrinc és a SZEOL döntetlenje miatt alaposan felértékelődött.

A három pont megszerzése miatt elégedetten nyilatkozhatott Joao Janeiro, a Szeged-Grosics Akadémia vezetőedzője.

A Szeged-Grosics vasárnap a Szekszárdhoz látogat, a következő hazai meccset március 17-én játssza a csapat Gyulán, a Rákosmente ellen.

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …