2024. április 19., péntek
FONTOS

10 parkoló épül a Bartók Béla úti lakótömbök között

Újabb fázishoz érkezett Gyulán a város idei parkolóépítési programja. Ezek a felvételek szerda délelőtt készültek a Bartók Béla úti munkálatokról.

A tűzoltósággal szemben lévő lakótömbök között 10 parkoló áll majd rendelkezésre az autósok számára. Erre a beruházásra azért volt szükség, mert a közelben lévő gimnáziumokba és a zeneiskolába érkező autósforgalom annyira megnövekedett, hogy az ide érkezők nehézen találtak parkolóhelyet.

A 16,5 millió forintos beruházás áprilisban készül el teljesen, amikor a parkolók és a bevezető szervizút is aszfaltréteget kap. A parkolóépítési terveknél figyelembe vették a területen található fákat is, így azokat nem vágják ki.

A Bartók Béla út mellett található parkolóépítés párhuzamosan zajlik a Nürnbergi utcában folyó munkálatokkal, ahol 18 parkoló létesül a Törökzúgi óvodával szemben. Az aszfaltozási munkálatokat itt is áprilisban fejezik be.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …