2022. június 30., csütörtök
FONTOS

A II. Gyulai Várfürdő Kupa Tájékozódási Futóversenyt rendezték meg

Szombat délelőtt 10 órakor rajtoltak el a versenyzők a II. Gyulai Várfürdő Kupán.

A városban megrendezett tájékozódási futóversenyre az ország több pontjáról érkeztek nevezések. A tájfutás vagy tájékozódási futás egy olyan futósport, ahol a versenyzőnek térkép és tájoló segítségével a térképen feltüntetett ellenőrzőpontokkal kijelölt pályán, a pontokat többnyire előírt sorrendben érintve, a legrövidebb idő alatt kell lefutnia. A versenyző az ellenőrzőpontok között maga választja meg az általa vélt legoptimálisabb útvonalat.

A versenyen összesen három futamot rendeztek, a szombati megmérettetésen a polgármesteri hivatal hátsó bejáratától indultak el a futók. Az ellenőrzőpontokat már a hivatal udvarában keresniük kellett, majd ezután a város különböző pontjain kutatták térkép segítségével az ellenőrzőbójákat. A nap folyamán a Várfürdő és környéke volt a célpont.

A kategóriák első, második és harmadik helyezettjei érmet és tiszteletdíjat kaptak a futamok összetett eredménye alapján. A gyermekversenyen minden induló ajándékban részesült.

Nézze meg ezt is:

Elképesztő állapotok uralkodtak egy szeghalmi kistermelő állattartó telepén

Egy Békés megyei kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében tartott ellenőrzést június közepén a Nemzeti …