2019. augusztus 20., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 03. 08.

Témák:

– Két helyiségben is frissült a gyulai vár kiállítása az elmúlt napokban. A történelmi épület emeletének két sarki termében a valamikori palánkfalat, illetve a palánkfal feltárásának folyamatát bemutató résszel bővült a tárlat – köztük a kastélyban találhatóhoz hasonló, de hangot is kiadó, saját fejlesztésű holoprojektorral.

– Egy új, nyertes pályázatnak köszönhetően újítják fel a Galbácskerti, illetve a Törökzugi óvodát. Előbbinél bővítik is az épületet, utóbbinál pedig teljes belső felújítás vár az épületre, majd később a külső homlokzatot is korszerűsítik.

– Telt ház fogadta „A báró hazatér” című portréfilmet, melyet kedden, a Gyulai Várszínházban mutattak be. Breier Ádám filmje nem Krasznahorkai László életét próbálja bemutatni, hanem azt az érzést, a jelenséget, amit az író képvisel.

– Egy apa és fia első, közös tárlatát lehet megtekinteni a Százéves cukrászdában. A fotókiállítás bemutatja a két generáció egyéni látásmódját.

– A második Gyulai Várfürdő Kupa Tájékozódási Futóversenyt rendezték meg a napokban. A szervezők a város számos pontján helyeztek ki ellenőrzőpontokat, melyeket a futóknak kellett megtalálniuk, majd minél hamarabb célba érniük.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2019. 08. 13.

Témák: – A bevétel és a látogatottság szempontjából is nagy sikert aratott a Gyulai Várszínház …