2024. április 17., szerda
FONTOS

Az ügyészség bíróság elé állította az idős főbérlőjét kifosztó hajléktalan nőt

A Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt bíróság elé állított egy 36 éves hajléktalan nőt, aki 2019. március 01-én Gyulán, az utcán vett el 8.500.-Ft-ot egy 85 éves idős nőtől.

A vádlott 2018. december végétől 2019. január első hetéig albérletben lakott a sértettnél Gyulán. Mivel a vádlott egy hónapot sem töltött a házban, ezért a sértett az előre kifizetett 15.000.-Ft-os albérleti díjból a kiköltözéskor 5.000 Ft-ot visszaadott a számára. A vádlott néhány nappal később visszakért még 10.000 Ft-ot, melyből a sértett 2.000 Ft-ot adott át neki. Ezt követően a vádlott ismét felkereste a sértettet azzal, hogy a maradék 8.000 Ft-ot is adja vissza a részére, ezt azonban a sértett megtagadta.

A vádlott 2019. március 01-jén reggel fél 9 körül ismételten megjelent a sértett Gyula, Mágocsi utcai házánál és a 8.000 Ft-ot kérte a sértettől. A sértett nem adta át neki a kért összeget, hanem lakásából a piac felé akart indulni, erre a gyanúsított a sértett vállára tette a kezét és a másik irányba fordította, majd megfogta a sértett táskáját, kivette belőle a sértett pénztárcáját, a tárcából pedig 8.500 Ft-ot vett ki, majd a pénztárcát eldobva a helyszínről eltávozott. A sértett idős kora miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan volt képes.
A vádlott többszörösen büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő. Legutóbb 2018. augusztusában szabadult szintén kifosztás bűntette miatt kiszabott szabadságvesztésből, ezt megelőzően pedig hat alkalommal volt büntetve vagyon elleni és más bűncselekmények miatt.

A Gyulai Járásbíróság a cselekmény óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben 1 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatott Berg Márta mb. megyei főügyész.

Nézze meg ezt is:

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, …