2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Békéscsabán 22, Gyulán 29 hallgató vehette át diplomáját

Ötvenegyen szereztek diplomát 2019 januárjában a Gál Ferenc Főiskola békéscsabai és gyulai karain.

– Az önképzést nem szabad befejezni! Ha egy kapu bezárul, megnyílik a következő – hangsúlyozta Lipcsei Imre dékán a békéscsabai kar diplomaátadó ünnepségén. Itt 22 hallgató vehetett át alapdiplomát. Ők két alapszak közül választhattak, a pénzügy és számvitel mellett műszaki menedzserként szerezhettek felsőfokú végzettséget.

– Ez az esemény is egyike életünk emlékezetes állomásainak. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, folyamatosan tennünk és tanulnunk kell – mondta az eseményen Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere.

Gyulán 29 hallgató fejezte be tanulmányait.

– Szerettem volna pályát módosítani, és az egészségturisztikai szervező képzésben találtam meg számításaimat. Pozitívan látom a jövőmet, mert ebben az ágazatban nagyon sok lehetőség van – mondta az egyik hallgató, Kulikné Révész Brigitta. A Gyulán végzettek 43 százaléka kiváló minősítésű oklevelet vehetett át. A friss diplomások közül többen nem állnak meg itt, hanem folytatják tanulmányaikat, így akad, aki mesterszakon folytatja.

A békési fürdővárosban három alapszakon végezhettek a hallgatók. Ezek az ápolás és betegellátás – ápoló, szociális munka, valamint egészségügyi szervező, egészségturizmus specializációra épülve. 2019 januárjában két képzésen diplomáztak a hallgatók, ez az iskolai szociális munkás, illetve az alkalmazott szociális gerontológiai szakirányú képzés volt.

Homoki Andrea megbízott dékán kiemelte: a diploma új távlatokat nyit mindenki életében.

– A Gál Ferenc Főiskolán tanulóknak nem minden esetben kell megvárniuk tanulmányaik végét ahhoz, hogy dolgozhassanak. Számunkra fontos, hogy a családos, és tanulni vágyó emberek számára is lehetőséget biztosítsunk – fogalmazott.

A gyulai önkormányzat nevében Kónya István alpolgármester köszöntötte a friss diplomásokat. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországnak  nagy szüksége van a jól képzett szakemberekre, azokra, akik tudásukat mind a nemzet, mind saját környezetük javára képesek hasznosítani.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …