2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 03. 14.

Témák:

– A Wesselényi-tó mellett épül meg Gyula következő kültéri fitness parkja – jelentették be a csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón. Egy közel 400 millió forintos pályázat révén a városban kilenc közösségi tér épülhet, vagy újulhat meg.

– Hasonlóan gazdag anyag aligha van Magyarországon, mint ami a gyulai Ladics családról fennmaradt. A róluk, és a velük azonosított polgári mentalitásról Bódán Zsolt történész írt könyvet, művét szerda délután mutatták be az Almásy kastélyban.

– Szerdán, a művelődési központban nyitották meg Halmi Zsolt tárlatát. A festő, grafikus, képregény illusztrátor összesen 26 művét állították ki, melyek elkészítéséhez például cementet, homokot, purhabot vagy fát is használt.

– Több mint 400 gyermek tekintette meg a Turay Ida Színház előadásában a Mátyás madara című darabot a művelődési központban. Az intézmény Gyermek bérlete nemcsak a helyi iskolásoknak és óvodásoknak, hanem a környező településeken élőknek is remek lehetőséget biztosít igényes színdarabjaival.

– Ünnepi megemlékezést tartottak az Implom József Általános iskolában március 15-e alkalmából. Az intézményben szeretnék átadni a gyerekek számára azt az üzenetet, hogy az egykori hősök életüket áldozva küzdöttek egy jobb jövőért.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 15.

Témák: – Péntek késő délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi …