2019. március 23., szombat
FONTOS

Cementet és purhabot is használt képeihez Halmi Attila

Szerdán nyitott meg Halmi Attila festőművész tárlata a művelődési központban.

Az alkotó szinte egész életében a művészettel foglalkozott, tanárai hatására kezdett el olajfestékkel dolgozni, később képregényeket illusztrált, valamint digitális grafikákat is készített.
A kiállításon összesen 26 változatos témájú alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők, melyek akril- és olajfesték mellett számos különböző anyagot: cementet, homokot, papír zsebkendőt, kartont, purhabot és fát is tartalmaznak.

Az egyik kép mind jelentésben, mind térben kiemelkedik a többi közül, mivel az alkotó két polcot applikált rá, melyeken 12 év legfontosabb emlékei találhatók. Halmi Attila absztrakt, szürrealista művein dominánsan jelenik meg a kék és a vörös az alapszínek kontrasztjai mellett. Siska-Szabó Hajnalka festőművész megnyitóbeszédében kifejtette, Halmi Attila színhasználata az életet és a létet szimbolizálják, témái, expresszionista alkotásai segítségével pedig betekintést nyerhetünk a festő lelkivilágába. A képek belső fénye pedig oly módon ragyogja be az alkotásokat, melyek által a néző is részesévé válik a művész sejtelmes álomvilágának. Halmi Attila kifejtette, a képregények illusztrálásakor számtalan témát dolgozott fel, ennek köszönhető az, hogy ő maga sem képes egyetlen tematika mellett dönteni.

A képeket április 9-éig az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti kiállítóhelyén tekinthetik meg az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Közel 194 millió forintból újult meg a Gyulai Közüzemi Kft épülete

A városban ez már a 7. megvalósult és átadott TOP-os pályázatból finanszírozott beruházás – hangsúlyozta …