2024. április 20., szombat
FONTOS

Telt ház a Mátyás madara című zenés mesejátékon

Kitörő lelkesedéssel várta több mint 400 általános iskolás a művelődési központ gyermek bérletes előadását. Ez alkalommal a Turay Ida Színház a Mátyás madara című darabot mutatta be a fiatalok számára.

A történet Mátyás király uralkodásának kezdetén játszódik, amikor még nem az utókor által ismert jóságos, igazságos vezető volt. A mesében egy elhagyatott várromnál azonban mégis álruhát ölt, hogy betekintsen a környező falusiak életébe, és igazságot tegyen. Ezt követően jelennek meg a török katonák, akikkel még a nemesek, sőt a király sem találkozott korábban.

A gyerekek láthatták, ahogy Mátyás király életében először nagy bajba kerül. Falusi Balázs Áron színész kifejtette, az előadás nemcsak izgalmas és fordulatokkal teli, hanem tanulságos is a gyermekek számára, mivel egyformán bemutatja a törökök és a magyarok igazságát, illetve példát mutat a bátorságról és a barátságról egyaránt.

A Turay Ida Színház zenés mesejátéka a szezonban harmadik alkalommal biztosított lehetőséget a művelődési központ gyermekbérleteseinek. Az intézmény egyik célja az, hogy igényes színházi élményt nyújtson nemcsak a gyulai, hanem a környező települések óvodásainak és iskolásainak. A napokban megrendezett előadásra ugyanis Sarkadkeresztúrról is érkeztek, árulta el Repisky Dániel kulturális szervező.

A gyermekek következő alkalommal április 16-án Az ördög három aranyhajszálát, május 27-én pedig Halász Judit Csiribiri című előadását bérleten kívül is megtekinthetik.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …