2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 03. 18.

Témák:

– Az 1848-49-es eseményekre emlékeztek március 15-én a Kossuth, illetve a Petőfi téren, Gyulán. A városban már a forradalom kitörésének első évfordulóját is megünnepelték – elevenítette fel az egykori eseményeket Görgényi Ernő polgármester. A városvezető kiemelte, fontos évről-évre megemlékezni azokról, akik az elmúlt 171 évben az életüket adták az országért, és hogy ma egy demokratikus, szabad országban ünnepelhessünk.

– A március 15-ei megemlékezést követően, délután ünnepi testületi ülést tartottak a városháza dísztermében. A hagyományokhoz híven ezen az eseményen több kitüntető címet adtak át.

A Kiváló Polgár kitüntető címet Stein Tamás gyermek háziorvosnak adták át, emellett hatan vehették át a Gyula Városért kitüntető címet, hárman a Gyula Város Szolgálatáért címet, illetve a Gyarmati István-díjat is átadták.

– A Magyar Közút Nonprofit beruházásában, hazai, központi költségvetési forrásból, mintegy 444 millió forintól újul meg a 44-es főút gyulai elkerülő közel 2 kilométeres szakasza – tájékoztatott a közútkezelő. A forgalomkorlátozással is járó munkavégzést a kivitelező előreláthatóan a március 25-ei héten kezdheti el, amennyiben azt az időjárás is engedi majd.

– Győzelmi kényszerben lépett pályára vasárnap a Szeged-Grosics Akadémia. A gyulai, NB III-as mérkőzésen a Rákosmente volt az ellenfél.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …