2024. április 20., szombat
FONTOS

Rangos kitüntetéseket adtak át a városházán

Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Görgényi Ernő polgármester a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülést a városháza dísztermében. Ahogy az aznapi városi ünnepségeken, a jelenlévők itt is tisztelegtek a 48-as hősök emléke előtt.

A polgármester kiemelte, Gyula mindig is azon városok közé tartozott, melyek a legelkötelezettebbek voltak a szabadságharc tiszteletének kultusza iránt. Az ünnepi testületi ülésen a hagyományokhoz híven kitüntetéseket adtak át.

A gyulai képviselő-testület Kiváló Polgár címet adományozott Stein Tamás gyermek háziorvos részére.

Gyula Városért kitüntető címet kapott H. Nagy Katalin a Békés Megyei Központi Kórház gyermekdiabetológus főorvosa.

Szintén Gyula Városért elismerő kitüntetést kapott Bagosi Sándor, a Dig-Build Kft. ügyvezetője, az elismerést fia vette át.

Az ünnepi testületi ülésen Ábrahám Csaba vállalkozó, a Food Analytica Kft. alapítója is Gyula Városért kitüntetést vehetett át. A díjjal járó pénzjutalmat az Erkel Ferenc Gimnázium Tehetségeiért Alapítvány számára ajánlotta fel.

A Gyula Városért kitüntető címet Tóth Béla szobrászművész is átvehette. A képviselő-testület e díjjal elismerését fejezte ki több évtizedes művészi teljesítményéért, valamint a gyulai vár előtt felállított “Lovas harcos”-t ábrázoló szobor alkotómunkájáért.

Ugyanezt a címet vehette át Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, valamint a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Hospice Osztály kollektívája is. A kitüntetéssel járó díszoklevelet Becsei László főigazgató főorvos, Pikó Béla osztályvezető főorvos, Veréb Blanka adjunktus és Pakai Tímea vezető ápoló vehette át.

A képviselő-testület Gyula Város Szolgálatáért kitüntetést adományozott Antal Károlynak, a Gyulai Közüzemi Kft. vízkitermelési csoport csoportvezetője részére.

Szintén Gyula Város Szolgálatáért elismerést vehetett át Igricz József István közterület felügyelő, valamint a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályvezetője, Lipták Judit is.

Az ünnepi testületi ülésen Ráfi Péter, a NAV megyei ügyfélkapcsolati osztályvezetője részére Gyarmati István-díjat kapott. Ráfi Péter a díjjal járó pénzjutalmat egy olyan, a város érdekét szolgáló nemes cél támogatására ajánlotta fel, melyről a gyulai képviselőtestület dönt majd.

A kitüntetések átadása után Rónaszékiné Keresztes Mónika nyitotta meg az Erkel Ferenc Társaság 30. történelmi hangversenyét.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …