2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia – Rákosmente KSK 0-1

A Rákosmentét fogadta vasárnap a Szeged-Grosics Akadémia az NB III. Közép csoportjának 19. fordulójában. A vendégek a tabella második felében harcolnak, míg a hazai csapat a Szentlőrinccel van továbbra is versenyben az NB II-es feljutásért.

Katona Balázs játékvezető sípszava után a Szeged-Grosics kezdett jobban. Az 5. percben egy hazai szögletet követően a nagy tumultusban Tóth rúgta a labdát a kapu fölé. Nem sokkal később távolról próbálta bevenni a vendég kaput. A 8. minutumban a Rákosmente indított támadást, mikor Zvara tisztázott, de a visszaeső labda kis híján veszélyessé vált. Kis idő múlva ismét a Szeged próbálkozott, de Pászka lövése célt tévesztett Vattai tisztázása közben.

A 13. percben közel került a vezetés megszerzéséhez a hazai csapat. Egy szögletet követően Tóth lövését fogta Ordasi. A következő hazai szöglet után Achim lövése Balaskó fejéről váltott irányt, de Ordasi ismét résen volt. Ezt követően a másik oldalon Vattai próbálta bevenni a hazai kaput. A 23. percben Pászka lövésénél kellett nyújtózkodnia Ordasinak. Nem sokkal később pedig Máté is próbálkozott. A 29. minutumban Andorka szöktette Cigant, de a lövés a kapu előtt szállt el keresztben.

A 34. percben Tóth lövése a büntetőterületen belül Simita karjáról hagyta el a pályát, de Katona játékvezető csak szögletet ítélt. A 42. minutumban Achim szökött a kapu irányába, de Ordasi megszerezte végül a labdát. Az első játékrész utolsó másodperceiben Korozmán lövése döngette a kapufát.

A második félidő elején a Rákosmente alakított ki egy veszélyes helyzetet. Vattai került egyre közelebb a hazai kapuhoz, majd lövését Moga mentette a pályán kívülre. Egy óra játékot követően egy vendég ívelést követően Szántai érkezett jó ütemben a kapuból. Nem sokkal később Villányi fejesét védte Szántai. A 67. percben Andorka fejesét hárította Ordasi. A 75. minutumban Zvara próbálkozott távolról. 5 perccel később pedig Germán fejese volt veszélyes. Hamarosan Erdei lövését tolta a keresztlécre Ordasi.

A 93. percben eldöntötte a mérkőzést a Rákosmente. Horváth ívelt Kokenszkynek, aki megszerezte a három pontot a vendég csapatnak.

A Szeged-Grosics Akadémia a vereséget követően – jobb gólkülönbséggel – a második helyen áll a tabellán a 3. SZEOL előtt.

A Szeged-Grosics szombaton a Taksony ellen lép pályára. A csapat következő hazai mérkőzését március 31-én, vasárnap a Dabas ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …