2024. április 19., péntek
FONTOS

A Gál Ferenc Főiskola a budapesti EDUCATIO kiállításon

Lámpát sem azért gyújtanak, hogy aztán a véka alá tegyék. (Mt 5,15)

 

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást idén 19. alkalommal rendezték meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában 2019. január 10-12. között. A kiállításon évről évre közel 200 kiállító és több mint ötvenezer látogató vesz részt, melyen első alkalommal a dél-alföldi régió meghatározó intézménye, a Gál Ferenc Főiskola is jelen volt.

A kiállításon a hazai és külföldi felső­oktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények is bemutatkoztak. A  nagy hazai állami és egyházi egyetemek között jelent meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye, a Gál Ferenc Főiskola.

A mozgalmas rendezvényen az érdeklődő diákok, szülők, pedagógusok információkat kaptak a felvételi eljárásról, az intézmények képzési kínálatáról, a kollégiumi lehetőségekről, a diákéletről. Főiskolánk mind a négy kara részt vett a kiállításon, amiről nem túlzás azt mondani, hogy nagy sikerrel. Mindehhez intézményeink hallgatói mellett az oktatók is aktív szerepet vállaltak a programok lebonyolításában, amit Nemcsók Melinda hivatalvezető lelkes munkája fogott össze. A színes stand vonzotta az érdeklődőket, melynek fő díszítő­elemeit a Pedagógiai Kar hallgatói, oktatói készítették. A Szarvasi Gyakorlóintézmény igazgatója, Bíró Gyula is segítette a Pedagógiai Kar képzéseiről érdeklődők tájékoztatását. A gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karról látványos demonstrációs eszközöket hoztak a kar képviselői, melyekkel a látogatók ki is próbálták egészségügyi ismereteiket. A békéscsabai Gazdasági Kar hallgatóinak matematikai feladványai késztették fejtörésre az érdeklődőket. Mindez nagyon jó hangulatot is teremtett a kiállításon. A szegedi Teológiai Kar standjánál Tóth Zsanett hittanár hallgató és Farkas Tibor másodéves papnövendék a kar oktatóival együtt tájékoztatták készségesen a hitéleti szakokról az érdeklődőket, amit eredményesen tettek, hiszen nagyon sokan kérdezték őket a hittanár-nevelő tanár és a keresztény egyház- és művelődéstörténeti, pasztorális tanácsadás képzéseinkről.

A rendezvény harmadik napján Kozma Gábor rektor is jelen volt, kivéve részét a fiatalok tájékoztatásából. Standunk figyelmes látogatóit jóleső érzés volt megkínálni többek között a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolája gyümölcsöséből származó almalével, ami mind a három nap nagy sikert aratott. Örömmel adtunk kisebb ajándékokat, vagy éppen segítettünk felpróbálni egy igazi talárt, a fotófal előtt közös képeket készítettünk a vendégekről a mi diák­jainkkal, tanárainkkal. Ezekkel is az volt a célunk, hogy a jelenlévők ne távozzanak se üres kézzel, se közömbös lélekkel, hanem egy őszinte beszélgetéssel eltöltött néhány perc emlékét vigyék magukkal, osszák meg másokkal.

Nagy érdeklődés mellett, hangulatos három napon vehettünk részt, annak a reményében, hogy a főiskola neve sok fiatal számára ismertté vált. Minden ilyen megjelenés nagyon fontos, nemcsak azért, hogy intézményünk ismertebbé váljon a hazai felsőoktatási piacon, hanem mert a Gál Ferenc Főiskola missziós küldetésével arra hivatott, hogy egyházunk modern üzenetét közvetítse és képviselje változó világunkban. Főiskolánk a régió mind messzebbre és mind erősebben világító pontja kíván lenni magyar társadalmunk keresztény szolgálatával, az egyéni boldogulást és a közjót kiteljesítő mind több hivatás indításával. Ahogyan a főiskola idei jelmondataként is szól Dániel próféta könyvéből: …akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …