2024. április 20., szombat
FONTOS

Bozó Zsuzsanna nyerte el az Erkel vegyésze díjat

A napokban immár 8. alkalommal rendezték meg az Erkel vegyésze elnevezésű kémiaversenyt, melyre ebben az évben rekordszámú, 18 jelentkező érkezett.

Az Erkel Ferenc Gimnázium Természettudományos munkaközössége nyolc középiskola 11-es és 12-es évfolyamai számára hirdette meg tanulmányi versenyét. Nagyné Kotroczó Andrea főszervező elmondta, ebben az évben három intézményből érkeztek tanulók, viszont arra korábban még nem volt példa, hogy több 11. évfolyamos jött el, mint végzős. A verseny célja az, hogy a kémia iránt elkötelezett diákok összemérhessék tudásukat, hiszen egyre több fiatal kíván gyógyszerészi vagy orvosi pályát választani. Így ez az alkalom remek lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak országos, hanem helyi szinten is versenyezhessenek a fiatalok.

Ebben a tanévben több kémiaversenyen is eredményesen szerepeltek az erkeles diákok, mondta el Nagyné Kotroczó Andrea, így nem idegen számukra a felkészülés menete, a követelmény, vagy a verseny felépítése. A résztvevőknek először egy feladatlapot kellett megoldaniuk, majd rövid szünet után egy tesztsort töltöttek ki, végül egy kísérletet mutattak be a zsűrinek. A korábbi években mindig végzős tanuló nyerte el az Erkel vegyésze díjat, idén azonban Bozó Zsuzsanna 11. évfolyamos tanuló érdemelte ki az elismerő címet. A győztes elárulta, több kémiaversenyen is részt vett már, így nem okozott gondot számára a felkészülés.

A versenyen az összesített teljesítmény mellett külön díjazták a legjobb feladatmegoldót, tesztírót, kísérletezőt, vendégversenyzőt, valamint 11.-es tanulót is.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …