2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jelentős forrásokat nyerhetnek a gyulai civil szervezetek

Kilenc különböző közösségi tér épül meg, vagy újul meg Gyulán – a 3Témában ezeket vettük sorra Alt Norbert alpolgármester és Bagosi Ágota munkaszervezet vezető közreműködésével. Arról már korábban szó volt, hogy bowlingpálya és zenekari stúdió épül az egykori 48-as klub épületében, és kondiparkot alakítanak ki a Wesselényi-tó partján. Alt Norbert elmondta, több óvoda udvara megújulhat, emellett játszótér és kondipark épülhet a sporttelepen.

Látványosnak ígérkezik a Máriás ház korszerűsítése, melyre ugyan 70 millió forintot szánnak, de ez nagy eséllyel nem lenne elég a teljes felújításra, így ide még forrásokat kell szerezni. Látványosnak ígérkezik az a térségben egyedülálló japánkert, mely a könyvtár udvarát díszítené. Korszerűsítenék az Esze Tamás utcai civil házat, és látogathatóvá tennék az obszervatóriumot a víztorony tetején.

A források egy jelentős részét rendezvényekre különítették el, a helyi civil szervezetek négy témakörben pályázhatnak.

A műsorban elhangzott, ez egy vissza nem térő lehetőség a helyi civil szervezeteknek, akik egy kis befektetett energiával jelentős, működésüket akár több éven át segítő összeget nyerhetnek.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …