2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 03. 22.

Témák:

– Kiskunhalasról érkezett a gyulai Almásy kastély 250 ezredik látogatója. Felnagy Krisztián a jeles esemény alkalmából ajándékokat vehetett át Dombi Ildikótól és Görgényi Ernőtől. Az eseményen elhangzott, a hazai kastélyok közül csak a gödöllői és a keszthelyi bír nagyobb látogatottsággal.

– A napokban lett 3 éves a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. Ebből az alkalomból különleges programokkal várták a látogatókat, mint például vadászkutya bemutatóval vagy rendhagyó tárlatvezetéssel. A kastélyban két új festményt is bemutattak, az egyik az Erkel Ferenc Múzeumból került át, a másik a Nemzeti Múzeumból érkezett Gyulára.

– Vizet mindenkinek! – ez a jelszava az idei Víz Világnapja eseménysorozatnak. Gyulán terepasztalok, kiállítások és munkagépek segítségével a gyerekek a vízminőség-védelemről és a környezetszennyezés káros hatásairól is tanulhattak, valamint megtudhatták, mire használták a csobolyót vagy az arató korsót.

– A napokban mutatta be Georg Büchner Woyzeck című drámáját a Nemzeti Színház fiatal színészeiből álló társulat, a Stalker csoport. A művelődési központ színpadán kialakított tévédobozba ültették a nézőket, akik testközelből láthatták a bűnt, a jelen romlott világát.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …