2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Elkezdődött a Toldi című rövidfilm szereplőválogatója

Ezeken az internetes felületeken elérhető képsorokon Kónya István alpolgármester a most készülő Toldi című rövidfilm szereplőválogatására invitálja a 18 év alattiakat.

Hétfőn, a művelődési központban kezdődött meg a válogató, melyre összesen 54 diák nyújtotta be jelentkezését, közülük kerül majd ki a 21 legjobb, aki szerepet kaphat a rövidfilmben.

Kónya István kiemelte, minden jelentkező számára biztosítanak lehetőséget, hiszen a felvételhez 150-200 statisztára is szükség lesz. Baranyai Tamás rendező elárulta, a közérthetőség kedvéért Arany János klasszikusát a modern világba ültetik át.

Tavalyelőtt Nagyszalontával közösen nyújtotta be pályázatát Gyula önkormányzata, mely célja olyan kulturális produktum létrehozása volt, ami civilek bevonásával történik.

A Kulturális együttműködés Nagyszalonta-Gyula határon átnyúló térség lakossága között elnevezésű projekt összesen 80 ezer eurót hozott a két város számára, melyen fele-fele arányban osztoztak.

Nagyszalonta a Csonka tornyot és az azt körülvevő területet szeretné renoválni, Gyulán pedig a Toldi című rövidfilmet forgatják le a megnyert összegből. A hétfőn tartott sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester a szakmai csapat bemutatása mellett kiemelte, a film egyfajta oktatási segédletként is szolgál.

Kónya István hozzátette, amellett, hogy az ország minden iskolájába el szeretnék juttatni a filmet, a csapat célja az is, hogy rövidfilmfesztiválokon is bemutassák alkotásukat. A kulturális programok hivatalos nyitókonferenciájára Gyulán, április 17-én kerül sor.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …