2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megállapodás és díjátadó a kormányhivatalnál

Első alkalommal vehettek át elismerést azok, akik olyan fegyveres, rendvédelmi, hon- és polgárvédelmi munkát végeznek, mely kiemelkedő a haza és a megye védelme szempontjából. A Békés Megye Védelméért elnevezésű címet a Kormányhivatal Védelmi Bizottsága évente három személynek vagy szervezetnek ítéli oda. Elsőként Bak Sándor vette át az emlékplakettet a megye ár- és belvízi veszélyeztetettségének mérséklése érdekében végzett munkájáért.
Őt követte a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete. Ők az ifjúság hazaszeretetre való nevelésében, a honvédelmi és toborzási feladatok támogatásáért nyerték el a díjat.
Lipták István nyugállományú tűzoltó ezredes a Polgári Védelem területén végzett több évtizedes munkájával érdemelte ki az elismerést.

Itt pedig már az látható, ahogyan Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke és Takács Árpád kormánymegbízott aláírja azt az országos szinten egyedülálló megállapodást, mely a megye közbiztonságának növelése érdekében köttetett. Takács Árpád kiemelte, átalakult a biztonság fogalma, mivel egyrészt érték az emberek szemében, másrészt termék is, melynek ára van.

Hozzátette, Magyarországon a polgárőrség a legjobban felszerelt, kiképzett és vezetett civil szervezet, mely az emberek számára látható munkát végez, mivel jelen van falvakban és városokban, rendezvényeken, és a mindennapok helyszínein egyaránt.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kifejtette, a megállapodás példaértékű abból a szempontból is, hogy 16 területre, például a katasztrófa-, környezet-, élelmiszer-, vagyon-, és személyi védelemre is kiterjed. A polgárőrség célja tehát a közterületek látható és aktív védelme.

A megállapodás célja egy olyan partneri kapcsolat kialakítása volt, mely az ország többi megyéje számára is követendő példaként szolgálhat.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …