2023. december 6., szerda
FONTOS

Szakmai referenciává vált a gyulai Almásy kastély

A világ valamennyi kontinenséről érkezett már vendég a gyulai Almásy kastélyba, a köztársasági elnök felesége ide hívta meg a hazánkban dolgozó nagykövetek házastársait, a látogatóközpont ügyvezetője, Dombi Ildikó azonban személy szerint a fogyatékkal élő csoportoknak örül a legjobban.

A 3Témában a napokban a három év alatt 250 ezer látogatót elkönyvelő kastély ügyvezető igazgatója elmondta, nem csökkent a gyulaiak száma a kastélyban a harmadik évben sem, hiszen nagyon sokan mutatják meg ismerőseiknek, rokonaiknak, vendégeiknek a kiállítást, így többször is visszatérnek ide.

Az itt zajló munka amolyan szakmai referenciának is számít, a múzeumi szakemberek gyakran jönnek ide tájékozódni, tanulni.

Az Almásy kastélynak nemcsak a múltja és az elmúlt három éve tűnik elismerésre méltónak, hanem biztatónak látszik a jövője is, hiszen a szomszédos Szent Miklós park mellett a cselédszárny is megújul.

A műsorban Dombi Ildikó több olyan érdekes információt megosztott a látogatóközpont működésével kapcsolatban, szó esett a leghosszabb tárlatvezetésről, az elmúlt három év legjelentősebb eseményéről és hogy milyen ajándékot kapnak a kerek számú látogatók.

Nézze meg ezt is:

Négy új tétel került a gyulai értékek közé

  Sűrű volt a programja a Gyulai Értéktár Bizottságnak kedd délután. A szervezet négy előterjesztést …