2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szeged-csanádi fiatalok a panamai Ifjúsági Világtalálkozón

Engi Vera és Bauer Dávid képviselte a Szeged-Csanádi Egyházmegyét a panamai Ifjúsági Világtalálkozón, amelyet 2019. január 17–27. között rendeztek. A nagyszabású rendezvényről mindkét fiatal életre szóló élménnyel tért haza, az alábbiakban ezek közül idézünk.

 „Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint” (Lk 1, 38). Ezzel a bibliai igerésszel vágtunk neki 2019. január 17-én a panamai Ifjúsági Világtalálkozó előtalálkozójának, melyet a közép-amerikai Costa Ricán rendeztek meg. Öt felejthetetlen napot tölthettünk a helyi lakosok nyújtotta szeretetben.

A 40 fős magyar csapat helyi családoknál kapott szállást, így testközelből ismerkedhettünk meg a hétköznapi élettel, mely sok meglepetést tartogatott számunkra. Érkezésünkkor felejthetetlen fogadtatásban volt részünk. A ránk váró családok tagjai ujjongva és tapsolva üdvözölték magyar delegációnkat.

Az idő minden percét kihasználtuk, így részt vettünk több szentmisén, szentségimádáson, koncerten, kiránduláson és egy karibi hangulatú körmeneten is. Ezeken az eseményeken több száz fiatallal együtt éltük meg az összetartozást örömét. Nem számított, hogy ki milyen nemzetből származik, ott mindnyájan egyek voltunk, Isten gyermekei.

Az egyik legemlékezetesebb pillanat az Irazú vulkánhoz tett kirándulásunk volt, ahol a magyar csapat 3400 m magasan, a felhők fölött járhatott. A lélekemelő látvány teljesen magával ragadott mindenkit.

Számomra az előtalálkozó legmeghatározóbb élménye azonban mégis a befogadó családommal eltöltött idő volt. Az az öröm és szeretet, amit ennyi idő alatt kaptam tőlük, felbecsülhetetlen és leírhatatlan. Általuk még jobban megtapasztalhattam, hogy katolikusként mennyire nagy szükségünk van egymásra, a közös hitünk tüzének táplálására. Ezeknek a csodálatos embereknek köszönhetően méltóképpen felkészülhettünk a Szentatyával való találkozásra, melyre magán az Ifjúsági Világtalálkozón, Pa­nama­városban került sor.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …