2024. április 24., szerda
FONTOS

Két koncertet ad Gyulán Tóth Péter zongoraművész

A videóban látható felvételek még 2017 tavaszán, vagyis éppen két éve készültek Gyulán. Tóth Péter zongoraművész akkor Brahms és Schubert szonátákat adott elő. A békéscsabai születésű, az Egyesült Államokban élő művész a napokban újra a békési fürdővárosba látogat.

Tóth Péter ez alkalommal két koncerttel is készül a gyulai hallgatóság számára. Elsőként a fiataloknak tart előadást a komolyzenéről, melyet zenei betétekkel színesít, majd este egy két részből álló koncertet ad immár a zenekedvelő közönségnek. Az első részben saját maga által választott műveket játszik majd, a másodikban viszont világviszonylatban egyedülálló módon, a közönség dönthet arról, milyen darabokat adjon elő a zongoraművész – hangsúlyozta Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója.

Tóth Péter gyulai vendégjátékának előkészítésében nagy szerepet vállalt a Wenckheim Krisztina Közalapítvány. A szervezet elnöke, Pocsay Gábor elmondta, egyik fontos céljuk az, hogy népszerűsítsék az értéket képviselő komolyzenét, és hogy erősítsék a gyulai fiatalok zenei műveltségét, megszerettessék velük a muzsikát.

Terveink szerint Tóth Péter mindkét gyulai koncertjét rögzítjük, a művésszel pedig egy portréfilmet is forgatunk.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …