2024. március 28., csütörtök
FONTOS

160-nal Békéscsaba külterületén

Közel 50 gyorshajtót mért be a rendőrség traffipax készüléke két nap alatt Békéscsabán és a város külterületén. A szabálysértő autóvezetők közül ketten is 160 km/óra sebességgel közlekedtek.

A rendőrség a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedők biztonságát veszélyeztető szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását Békés megye közútjain. Békéscsaba belterületén és külterületén is mért a traffipax 2019. március 27-én és március 28-án. A két nap során, 16 óra alatt összesen 48 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük ketten jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt.

Békéscsaba külterületén, 44-es számú főúton Kondoros irányába haladt egy személygépkocsi 2019. március 27-én, 8 óra 46 perckor. Az autó vezetője a megengedett 90 km/ óra helyett 164 km/h sebességgel közlekedett. Másnap, március 28-án 17 óra 28 perckor, a 47-es számú főúton Csorvás felé haladt egy személygépkocsi, a megengedett 90 km/óra helyett 160 km/ órával.

Évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, kockázatot vállal és veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit is! A szabályok betartása csökkenti a balesetek bekövetkezésének esélyét – írta a rendőrség.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …