2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A Caligula helytartója a 10 legjobb előadás között szerepel

Eddigi legnagyobb sikereit érheti el a Gyulai Várszínház tavaly nyáron bemutatott öt saját bemutatója. Ugyanis a Caligula helytartója és a Rosencrantz és Guildenstern halott című darabokat meghívták a legrangosabb hazai színházi fesztiválra, a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, árulta el Elek Tibor igazgató. A Caligula helytartóját a Nemzeti Színházzal közösen alkották meg, ezt jelölték a szakma kritikusai a fesztivál versenyprogramjába, így a 10 legjobb előadás között kapott helyet.

Elek Tibor hozzátette, a Dózsa című saját fejlesztésű darab pedig kétszer is nagy sikerrel szerepelt Békéscsabán, illetve a főváros színpadain is. A Kolozsvári Operával a Búbocska elnevezésű, és az Én és a világ Székely János költészetéről készült előadást a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban játsszák. Az igazgató kiemelte, a bemutatók sikereit az is bizonyítja, hogy mind az öt továbbjátszása biztosított mind országszerte, mind a határon túl. Ezt azonban nehéz lesz felülmúlni, hiszen a színház történetében egyedülálló sikereket értek el a nyári előadások tette hozzá.

A Gyulai Várszínház céljai között szerepel az is, hogy a továbbjátszott előadások nyereséget termeljenek, illetve egyre nagyobb számban jelenjenek meg a színházi fesztiválokon.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …