2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A munkabalesetek megelőzéséről értekeztek

A beavatkozás helyett a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt – hangzott el csütörtökön, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.

Egy éve alakult a Békés Megyei Munkahelyek Biztonságáért dolgozó munkacsoport, melynek legfontosabb célja a munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések minél hatékonyabb megelőzésének elősegítése. Bodó Sándor, a Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalti Kapcsolatokért Felelős államtitkár hangsúlyozta, napjainkban a biztonság iránti igény kiemelt jelentőségű. Hiszen a bekövetkezett munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések hátrányokat okoznak az érintett munkavállalónak, családjuknak és a munkáltatónak is.

Emellett a munkahelyek biztonsága nagyban hozzájárul a munkanélküliség csökkenéséhez is, hiszen Békés megyében egyharmadára esett vissza a regisztrált álláskeresők száma, tette hozzá Takács Árpád kormánymegbízott.
A munkacsoport tagjai egy év alatt egy 74 oldalas dokumentumban foglalták össze azokat a tájékoztató anyagokat és programokat, melyek elsősorban a kis- és közepes vállalkozások számára nyújtanak segítséget. A dokumentum magában foglalja azokat az aktuális teendőket vagy kérdéseket, melyek a munkavédelem, munkaügy, a katasztrófavédelem, a foglalkoztatás, a környezetvédelem, az informatika területén történő jogszabályváltozásokból eredhetnek.

Ezt az egy éven keresztül zajló munkát foglalták össze, vitatták meg a munkáltatók és a munkavállalói érdekképviseleti szervezetek bevonásával A megelőzés fontossága elnevezésű szakmai konferencián.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …