2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 01.

Témák:

– Szombaton érkezett Gyulára az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós Kereszt, melyet Ferenc pápa is megáldott. A Nádi Boldogasszony templomban a helyi óvodások és iskolások imádságukkal dicsérték a 26 szent ereklyét tartó keresztet, mely szerdáig látogatható a városban.

– Négy napig újra minden a közlekedésről szól a Béke sugárúti óvodában. Hétfő délelőtt nyitották meg az intézmény közlekedési hetét, melyen a gyerekek nemcsak a szabályokról tanulnak, hanem vonatra, buszra szállnak, és még a békéscsabai repülőteret is megnézik.

– Mindkét gárda számára fontos volt a vasárnapi, gyulai NB III-as bajnoki. A Szeged-Grosics Akadémia a feljutásért vív nagy harcot, a vendég Dabas pedig szerette volna megerősíteni helyét az élcsapatok között.

– Ady Endre versei jelennek meg a Boróka Székely-Magyar Kulturális Egyesület és a József Dezső szakkör közös kiállításán, a könyvtárban. A költőnek élete során két nagy szerelme volt, akikre rejtett kódokkal utalnak a képeiken.

– Közel 50 gyorshajtót mért be a rendőrség traffipaxa két nap alatt Békéscsabán és a város külterületén. A szabálysértő autóvezetők közül ketten is 160 km/óra körüli sebességgel közlekedtek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …