2024. április 20., szombat
FONTOS

Nagyobb szerep juthat a fiataloknak a felnőttek között

2019-ben is folytatódik a Szeged-Grosics Akadémia U 17-es és U 19-es korosztályhoz tartozó fiatal tehetségeinek felzárkóztatása a felnőtt kerethez.

A téli felkészülés első hetének közepéig a gyulai szekció, míg a második felében a szegedi telephely játékosai edzhettek a Szeged-Grosics Akadémia NB III-as felnőtt keretével. A felnőtt együttes vezetőedzője, a portugál Joao Janeiro maga is sokat dolgozott az utánpótlásban, ezért a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a fiatalok beépítésére. A Grosics Akadémia infrastrukturális helyzete, a Gyulán és a Szegeden folyó képzés nemcsak a megyében és az országhatáron belül számít elismertnek, hanem a határon túl is, hiszen minden évben érkeznek fiatalok a Kárpát-medence elsősorban keleti és déli térségéből.

– A jövőkép szempontjából nagyon fontos, hogy az utánpótlásunkban nevelkedő tehetségeket a saját rendszerünkben tartsuk, és pár éven belül velük alakítsuk ki a felnőtt keret magját. Természetesen gondolunk azokra is, akik később érnek be. Ezeket a játékosokat a partner egyesületeinkben gondozzuk tovább. Minden olyan igazolt játékosunknak, akik komolyan dolgoznak, és fejlődésük lendületet kap megadjuk a lehetőséget arra, hogy akár több napig is belekóstolhassanak a felnőttek napi képzésébe. Itt meggyőzhetik az edzőket arról, hogy hamarosan nekik is itt lesz a helyük – fogalmazott Halász László, az akadémia szakmai vezetője.

A fiatalok és a felnőttek közös munkája egy felkészülési mérkőzéssel ért véget, a Szeged-Grosics Akadémia U 16-os, U 17-es és U 19-es játékosokból álló csapata tisztességesen helytállt a profi labdarúgók ellen, helyenként ügyes játékot mutatva, a találkozó bizonyos időszakaiban megnehezítve a  „nagyok” játékát. A mindkét együttes felkészülését jól szolgáló találkozó az idősebbek 6–1-es győzelmével zárult.

A jövő reménységei

Szegedi és gyulai fiatalok egyaránt megmutathatták magukat a felnőttek ellen. Alább azok nevei olvashatók, akik szerepet kaptak a mérkőzésen.

Szeged-Grosics Akadémia UP: Kertész Dániel, Trescsula Márk, Csutora György – kapusok. Paublusztig Tamás, Mondics Róbert, Kiss Márkó, Fülöp Krisz­tián, Torda Rihárd, Papp Dániel, Nagy Torma Adrián, Szabó Viktor, Kovács Zsolt – védők. Vasiljevic Nikola, Trombola Vilmos, Nagy Márton, Orosz Márk, Lestyán Lionel – védekező középpályások. Bitó Martin, Kárpács Erik, Papp Dominik, Kiss Krisztián, Bakó András, Kovács Patrik, Szebenyi Balázs, Dobronoky Viktor, Jakó Dávid – támadó középpályások. Mészáros András, Lénárd Máté, Kelemen Viktor – csatárok.

 

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …