2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A Csíkoséri Kiserdőben szedett szemetet az LMP megyei szervezete

Szombaton a Föld órája alkalmából rendezett szemétszedő akciót az LMP Békés megyei szervezete.
Ezzel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy környezetünk védelme, tisztasága nagyban hozzájárul életminőségünk és a természet változásához. A talajszennyezés leggyakoribb forrásai a szemét- és hulladéklerakók. Amennyiben ezek nem tartják be a környezetvédelmi előírásokat, veszélyes anyagok szivároghatnak a talajba.
A talajt főleg rovarirtó szerekkel, növényvédő szerekkel, hulladékokkal, nitrogénnel és foszfortartalmú műtrágyákkal szennyezik. Ennek egyik mellékhatása az, hogy a növények felszívják ezeket az anyagokat, és rajtuk át az ember azt elfogyasztva megbetegíti a saját szervezetét is. A talajszennyezés egészségügyi hatásai közé tartozik például a fejfájás, a kiütések, a rák és a leukémia.
Veréb Attila, az LMP gyulai tagja kifejtette, hazánkban egyre fokozódik a környezetszennyezés e fajtája, mivel egyre több hulladéktároló telepet zárnak be, valamint növekszik a talajerózió a tudatos fairtással. Ezt kívánták megakadályozni a Szedjünk együtt! elnevezésű akciójukkal, mely keretein belül egy héten át szedtek szemetet Békéscsaba környékén.
Az akció célja a környezet megtisztítása és a figyelemfelkeltés mellett az is, hogy példát mutassanak a társadalomnak.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …